En bok för alla föräldrar tycker tidningen Barnläkaren

I dagarna kommer senaste numret av tidningen Barnläkaren* och där får Första läkarboken en fin recension! Boken beskrivs som ”bra och lagom omfattande” och att ”alla föräldrar bör gå hem med den i sin hand från BB”.

I recensionen står att boken inte innehåller det viktiga rådet om att spädbarn ska sova på rygg och det nya rådet om samsovning. Där har recensenterna läst lite för fort. Jag skriver nämligen att…

På natten bör barnet ligga i en egen säng…Barnet ska sova på rygg och inte för varmt.

Icke desto mindre är det viktig feedback till mig att detta inte uppmärksammas. Det är ett bra förslag från recensenterna att skriva om plötslig spädbarnsdöd och råden hur det kan förebyggas. Ett sådant avsnitt utlovas i nästa upplaga!

*Barnläkaren är medlemstidningen för Svenska barnläkarföreningen.

Kommentera