Recensioner

Barnläkaren 2014-03-25

Det viktigaste och bästa med denna bok är att den är lätt- läst, skriven på lekmannasvenska och svarar på de flesta föräldrafrågor som dyker upp under den första tiden med ett nyfött barn…

Det totala intrycket av Första läkarboken är att alla föräldrar bör gå hem med den i sin hand från BB.

Läs hela recensionen här.

Paidos 2013-12-06

Boken gir svar på mange av de spørsmål som er vanlig å stille til barnelegen og egner seg som informasjon til førstegangsforeldre. Boken kan dermed være en god forberedelse for foreldrene før de møter barnelegen på barselvisitt. En norsk versjon av denne boken kan være nyttig for både majoritets- og minoritetsspråklige foreldre på en barselavdeling.

Läs hela recensionen här.

Björn Sennbrink 2013-10-28

Och det är det som är bra med Första läkarboken, att den passar för såväl blivande pappor som oss som haft barn en tid.

Första läkarboken, när jag läste den, gav mig även nya perspektiv på hur jag kände inför och under förlossningen samt de första veckorna hemma. Vi har idag alla tillgång till massor av kunskap på nätet men vi brottas hela tiden med trovärdighetsfrågan.

Bara för att det står på Wikipedia behöver det inte vara sant. En bok, skriven av en barnläkare är något helt annat (bättre, mer trovärdigt).

Läs hela recensionsen här.

Norska barnläkarföreningen 2013-10-19

…Boka er på svensk, men språket er enkelt og den er godt illustert, først og fremt med tegninger. I mangel av en tilsvarende bok på norsk, kan den anbefales også til norske foreldre. Den kan også med fordel være tilgjengelig på barselavdelinger, barneavdelinger og helsestasjoner.

Läs mer här.

Bibliotekstjänst 2013-10-16

Formatet, layouten och det personliga och okomplicerade språket gör att boken lämpar sig utmärkt som kunskapskälla för blivande föräldrar.

Läs recensionen på btj.se här (kräver inloggning).

Barnakuten 2013-08-18

Det här är en bok med litet, behändigt format som alla kan förstå. Jag tänker mig att den skulle vara perfekt i väntrummet på mödravården eller antenatalavdelningen (BB-avdelning för mammor som inte fött sitt barn än).

Kul att fler kolleger tycker om att skriva och att sprida kunskap om barn till föräldrar!

Hela recensionen kan läsas här.

Att flaskmata 2013-08-01

Jag vill varmt rekommendera Första läkarboken.

Den här boken borde delas ut gratis till alla gravida!

Den är rikt illustrerad med jättefina och varma illustrationer och den tar utan pekpinnar upp att det finns olika sätt att mata sina barn på.

Läs hela recensionen här.

Doktor Molly 2013-07-29

Den här boken beskriver på ett väldigt lättillgängligt och fint sätt den allra första tiden med bebisen.

Jag skulle önska att alla blivande föräldrar (och mor/farföräldrar för den delen) läser den här boken innan barnet föds. Och att dom sen stoppar ner den i BB-väskan. För det är precis dom här sakerna alla funderar på när förlossningstumultet lagt sig. Det är då det börjar på riktigt.

Läs hela recensionen här.